Φόρμα σύνδεσης

Διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης νέων Δημοτικών Αρχών ΑΜ-Θ (Νέο)

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 11:46

Στο πλαίσιο του συμβουλευτικού και υποστηρικτικού της ρόλου προς τους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, η ΠΕΔ ΑΜ-Θ, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (51/2023), διοργάνωσε σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ ημερίδα ενημέρωσης των νέων Δημοτικών Αρχών της ΑΜ-Θ, στοχεύοντας στην υλοποίηση περαιτέρω υποστηρικτικών ενεργειών προς τους ΟΤΑ.

Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Chris & Eve στην Κομοτηνή, κλήθηκαν να συμμετάσχουν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και ειδικοί συνεργάτες, των οποίων οι αρμοδιότητες σχετίζονται με το θεματικό περιεχόμενο της ημερίδας.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου αποτέλεσαν το θεματικό περιεχόμενο της πρώτης ενότητας, καθώς η αποδοτικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων κρίνεται ως θέμα μείζονος σημασίας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα αναπτύχθηκε από εξειδικευμένα στελέχη αρμόδιων φορέων η οικονομική διοίκηση και διαχείριση των Δήμων.

Συνημμένα, μπορείτε να βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας, τις εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν, καθώς, επίσης και τον σύνδεσμο για πρόσβαση στον ηλεκτρονικό οδηγό χρηματοδοτήσεων που δημιούργησε η ΕΕΤΑΑ, επιδιώκοντας να καλύψει την ανάγκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για εξεύρεση πόρων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεών της.