Φόρμα σύνδεσης

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την υποβολή των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο ΥΠΕΝ, οι οποίες περιλαμβάνουν μέτρα και απαγορεύσεις έργων και δραστηριοτήτων και ενόψει της έκδοσης Π.Δ. για τις περιοχές αυτές, είναι απαραίτητος ο έλεγχος των μελετών αυτών, σε σχέση με τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Δήμοι κατά την διαβούλευση, καθώς και η διαμόρφωση των προτάσεων αυτών, παλαιών και νέων, σε ενιαία μορφή.

Η ΠΕΔ ΑΜΘ πήρε την πρωτοβουλία για την ανάθεση σε ομάδα ειδικών επιστημόνων, μιας εμπεριστατωμένης καταγραφής, ελέγχου, διαμόρφωσης και τεκμηρίωσης των προτάσεων των 21 από τους 22 δήμους της Περιφέρειας που εμπίπτουν σε περιοχές του δικτύου Natura 2000, καθώς και της ανάλυσης των προτάσεων των υποβληθέντων στο ΥΠΕΝ Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ).

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΕΔ ΑΜΘ σε συνεργασία με την ανάδοχο ομάδα, προγραμμάτισε την διεξαγωγή μιας ενημερωτικής συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων δημάρχων και των συνεργατών τους, την Παρασκευή 19-07-2024 στις 11.00 π.μ , στην Κομοτηνή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ του Δήμου Κομοτηνής, οδός Γρ. Μαρασλή 1 (Πολύκεντρο Δ. Κομοτηνής).

Δεδομένης της σπουδαιότητας των θεμάτων που θα προκύψουν από την έκδοση του νέου Π.Δ, αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας σας στη συνάντηση, στην οποία προσκαλείστε εσείς, καθώς και τα αρμόδια αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων σας.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος ΠΕΔ ΑΜΘ
Σάββας Μιχαηλίδης
Δήμαρχος Νέστου